Luna literaturii europene la Echo Kids

În luna octombrie Echo Kids sărbătorește luna literaturii europene în parteneriat cu British Council. Și ce cale mai potrivită de a sădi dragostea pentru lectură în sufletele copiilor decât prin introducerea acestora în magica lume a poveștilor? Astfel, juniorii Echo Kids au făcut cunoștință cu teribilul dar naivul Gruffalo – spaima tuturor animalelor pădurii – iar cei mai măricei s-au delectat cu invențiile lingvistice năstrușnice ale lui BFG (Big Friendly Giant) și au pătruns în lumea viselor în care orice este posibil atâta timp cât ne lăsăm imaginația să zburde în voie. Dar lucrurile nu s-au oprit aici!
În luna octombrie la Echo Kids vor avea loc două competiții ce au la bază pasiunea copiilor pentru limba engleză. Astfel, pentru cei mai mici organizăm un concurs de spelling care îi va ajuta pe cursanții noștri să-și îmbogățească vocabularul și să rețină mult mai bine forma scrisă a unor cuvinte importante corespunzătoare nivelului lor de cunoștințe. Concursul va avea două etape ca orice competiție care se respectă: o semi-finală organizată la nivel de grupă și o fază finală desfășurată la nivelul întregului centru. Micuții au primit deja listele cuprinzând cuvintele ce vor fi testate în semi-finală și pe baza acestora se vor stabilii finaliștii – între 1 și 3 copii în funcție de mărimea grupei din care fac parte. Toți aceștia se vor reuni la sfârșitul lunii pentru a lua parte la competiția finală, alături de alți participanți de același nivel din alte grupe, iar câștigătorii vor fi stabiliți în funcție de performanțele lor la spunerea pe litere a unui nou set de cuvinte pe care îl vor primi înainte de competiția finală.
Cât despre cursanții noștri de școală gimnazială, am pregătit pentru aceștia un concurs de creative writing. Astfel, ei vor avea de redactat o poveste cu titlul ”The Land of Dreams”. Concursul va avea de asemenea două etape: pentru a putea avea acces în finală, copiii vor trebui să pregătească un plan al poveștii care să cuprindă descrierea timpului și a spațiului, portretul personajului principal și al celor secundare, precum și un rezumat al acțiunii împărțit pe momentele subiectului: expozițiunea, intriga, desfășuarea acțiunii, punctul culminant și deznodământul. Dacă planul poveștii va fi acceptat de către trainerii de la grupă, copiii vor putea participa la faza finală care se va desfășura tot la sfârșitul lunii octombrie, ca și competiția de spelling. Finaliștii vor fi chemați în prima sau a doua parte a zilei, în funcție de programul de la școală, și vor avea o oră la dispoziție pentru a-și redacta povestea pe baza planului aprobat de către trainerii lor. Povestea va trebui să cuprindă toate elementele anunțate în plan, să fie la timpul trecut și să cuprindă cel puțin un dialog între personaje. Limita va fi de aproximativ 350 cuvinte. Poveștile vor fi evaluate de către alt trainer decât cel de la grupă pentru a asigura imparțialitatea notării iar printre criteriile de evaluare se numără originalitatea, acuratețea gramaticală, ortografierea corectă, bogăția vocabularului, claritatea și concizia redactării.
Poveștile câștigătoare vor fi publicate pe blogul Echo Kids! Le urăm succes tuturor participanților și vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook pentru poze și filmulețe din timpul celor două competiții.

  • 1156 de copii înscriși în programele Echo Kids
  • 6 ani de experiență de predare a limbilor străine pentru copii
  • 92.8% din cursanții Echo Kids au obținut scor maxim la examenele Cambridge!
  • 2 sedii prietenoase și luminoase pentru copiii dvs!
  • 5 programe de studiu organizate pe nivel de cunoștințe și în acord cu vârsta copiilor!