学习中国

Dacă în limba engleză, cunoaștem cu toții, verbul are trei forme, de pildă “to see- saw- seen”, în chineză trebuie să memorezi doar “kan”. În aceeași măsură, în timp ce în primul caz trebuie să faci corect distincția între “cat” și “cats”, în chineză nu ai nevoie decât de “mao”. Așadar, dispare greutatea studierii atente a timpurilor verbale ori a declinărilor substantivului, iar ordinea cuvintelor în propoziție nu ne pune într-o mai mare dificultate decât o fac limbile europene. Doar tonalitățile cuvintelor pot slăbi zelul elevilor, căci, pentru a evita greșeli amuzante, non-asiaticii trebuie să memoreze când un cuvânt este exprimat pe o pantă ascendentă și când pe una descendentă.

Regulilor de gramatică relativ fără complicații ale limbii chineze li se adaugă vârsta și bogăția culturii chineze care, în cei 5000 de ani, a inspirat Occidentul prin Marco Polo, Gottfried Leibniz, Max Weber, Franz Kafka, Andre Malraud și Ezra Pound, printre alții. Iar dacă privim și în direcția sistemelor confucianist și budist care încă influențează, prin linii filosofice, lumea de azi, ori înspre faima crescândă a artelor marțiale și a bucătăriei chinezești, nu mai uimește puterea civilizației care promite să se extindă dincolo de numeroasele China Towns ori comunități mai mici de familii chineze.

Să învățăm limba chineză, spunem și noi, de vreme ce universitățile americane deja organizează programe care oferă studenților oportunitatea de a petrece semestre întregi angajați în studiu intensiv al limbii și culturii chineze în Shanghai. Pe lângă aceasta, studenții își însușesc cultura chineză: sărbătoresc Anul Nou cu mâncare tradițională și interpretări teatrale, competiții și premieri pentru cele mai bune traduceri din chineză în engleză, cea mai bună povestioară, cel mai bun eseu ori poem scrise toate în limba chineză.

Pentru copiii de toate vârstele, noile nevoi, direcții și oportunități sunt cele care îi deschid către lumea largă, abundentă în reguli de viață, principii și valori atrăgătoare. Îi invităm pe copii la cursuri de limba chineză pentru că noi credem că, odată stăpânită această limbă, le va oferi avantajul de a participa la dialogul între marile culturi ale lumii. Cursuri chineza copii

chineza

Cursuri pentru copii
  • 2500 de copii înscriși în programele Echo Kids
  • 9 ani de experiență de predare a limbilor străine pentru copii
  • 95% din cursanții Echo Kids au obținut scor maxim la examenele Cambridge!
  • 5 programe de studiu organizate pe nivel de cunoștințe și în acord cu vârsta copiilor!
 
Call Now Button0737.769.145