Importanța jocurilor în studiul limbii engleze

learning

Utilizarea jocurilor este una dintre cele mai importante modalități de a preda eficient într-o clasă de limbi străine. Jocurile înseamnă lumea pentru copii. Nimic nu este mai distractiv decât să îi implici în jocuri creative, deoarece se simt fericiți și liberi în timp ce învață.

În calitate de trainer, mă pun mereu în locul lor, gândindu-mă la ce îmi doream atunci când eram copil, dar și ce activități mă plictiseau cel mai mult. Aceasta este și filozofia de bază a școlii Echo Kids – joacă, distracție și voie bună. Bineînțeles, nu neglijăm exercițiile de vocabular și gramatica, însă facem tot posibilul să le predăm într-o maniera prin care cei mici să se simtă stimulați și entuziasmați.

Astfel, indiferent că ne desfașurăm activitatea în interior sau exterior, nu putem nega importanța jocurilor. Dacă cursanții învață prin jocuri și se distrează, se simt fericiți și liberi, înseamnă că ne-am atins obiectivele. Jocurile consolidează abilitățile de limbă și, pe lângă acestea, cursanții dezvoltă abilități sociale și relații bune în timp ce interacționează între ei.

 Indiferent de obiectiv (vorbire, puncte gramaticale, vocabular), jocul rămâne metoda cea mai utilă în detrimentul exercițiilor și foilor de lucru, acest lucru fiind vizibil în rezultatele pozitive ale cursanților atunci când participă la examenele de limba engleză precum Cambridge YLE (Starters, Movers și Flyers).

Untrainer pregătit trebuie să aibă întotdeauna un joc gata de utilizare “în buzunar” pentru a menține o atmosferă antrenantă. Pentru a da un refresh cursului, o metodă la îndemână ar fi un joc scurt, de 10-15 minute, ca o pauză de la activitățile pe care copiii le găsesc solicitante. De reținut este că un joc în mijlocul cursului nu este o pierdere de timp, ci, din contra, cei mici vor fi mai atenți si mai entuziasmați să continue activitățile de la clasa. În general, jocurile de grup și cele competitive sunt mai utile, deoarece copiii se apropie unul de celălalt. 

Cursanții din clasele primare sunt mai energici și mai activi, ideale pentru ei ar fi jocurile de mișcare – dans, jocul cu balonul etc. De asemenea, de reținut este că adolescenților nu le plac jocurile copilărești. Ei prefera jocuri mai provocatoare, cum ar fi Activity (desenat, vorbit, mimă) sau The Alien (cunoscut și ca Mafia, dar reintepretat, pentru a evita utilizarea unor termeni agresivi) – unde lucrul în echipă este foarte important pentru a câștiga. 

Un mediu pozitiv creează atitudini pozitive și asta este ceea ce ne dorim pentru cursanții noștri. Sunt situații în care copiii pot refuza să se implice din mai multe motive, însă nu uităm că veselia si voia bună sunt molipsitoare, ceea ce i-ar putea determina  și pe cei timizi să se implice voluntar în astfel de activități. Unele jocuri le pot îmbunătăți dezvoltarea fizică, concentrarea, memoria, abilitățile motorii și conștientizarea creativă.

Sunt multe de spus despre jocuri ca metodă de predare. Sunetele, acțiunile, mișcarea, energia, râsul, câștigarea sau pierderea vor aduce cursanților beneficii într-o anumită formă sau alta.

Trainerii Echo Kids înțeleg importanța jocurilor și sunt conștienți că este un mod eficient de a preda limba engleză.

  • 2500 de copii înscriși în programele Echo Kids
  • 9 ani de experiență de predare a limbilor străine pentru copii
  • 95% din cursanții Echo Kids au obținut scor maxim la examenele Cambridge!
  • 5 programe de studiu organizate pe nivel de cunoștințe și în acord cu vârsta copiilor!
 
Call Now Button0737.769.145